*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler üretiyor...  (Okunma sayısı 2027 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20661
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Engelliler üretiyor...
« : Ocak 19, 2009, 11:43:59 ÖS »


Elazığ`da Şefkatli Eller İşitme ve Konuşma Engelliler Derneğince oluşturulan atölyelerde işitme engelliler tarafından yapılan ayakkabı ve galoşlar müşteri bekliyor.

Elazığ`da Şefkatli Eller İşitme ve Konuşma Engelliler Derneğince oluşturulan atölyelerde işitme engelliler tarafından yapılan ayakkabı ve galoşlar müşteri bekliyor.

Kendisi de işitme engelli olan Şefkatli Eller İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği Başkanı Tuğrul Kaya, tercüman aracılığıyla açıklamada, dernek olarak üyelerine istihdam sağlamak ve derneğe gelir elde etmek amacıyla ayakkabı atölyesi kurduklarını, makrome, bilgisayar ve tiyatro kursları düzenlediklerini söyledi.

Bu tür faaliyetleriyle elde ettikleri parayı yine üyelerine kazanç kapısı açmak için çeşitli çalışmalarda kullandıklarını belirten Kaya, bu kapsamda 400 lira bedelle galoş makinesi aldıklarını, dernekte oluşturdukları atölyede 4 işitme engelli kadın üyelerinin galoş üretimi yaptıklarını kaydetti.

Atölyede günde bin galoşun üretildiğini belirten Kaya, şunları söyledi: ``Bu dört arkadaşımızın günlük ürettiği bin galoşun bize maliyeti 25 lira. Biz bunu, üzerine cüzi karla 30 liraya satıyoruz. Ancak görüştüğümüz sağlık kuruluşlarından bize henüz haber gelmedi. Bizim için bu istihdamı oluşturmak ve bu işin daha büyümesi için galoş satabilmemiz gerek. Ürünlerin satılmasından elde ettiğimiz gelirle işçilerin maaşlarını vereceğiz, derneğimize de bir kazanç sağlayacağız.``

Kaya, halihazırda 50 bin galoş ile 500 çift ayakkabı stokları bulunduğunu belirterek, ``İş adamlarımızdan olsun kamu kurumlarımızdan olsun istiyoruz ki bu ürünleri alıp bize destek olsunlar. Biz de arkadaşlarımızın maaşlarını vermek istiyoruz. Hem onlar için de bir istihdam oluşturduk`` diye konuştu.

Kaya, bu tür faaliyetlerine devam edeceklerini, elde edecekleri gelirle bu kez de konfeksiyon ve kumaş baskı alanında makine alıp üretime geçmek istediklerini sözlerine ekledi. Galoş üretiminde çalışan 22 yaşındaki işitme engelli Hilal Yıldırım ise eskiden evde boş oturduklarını canlarının sıkıldığını söyledi.

Derneğin kendilerine verdiği bu imkandan dolayı çok memnun olduklarını anlatan Yıldırım, ``Hem bize bir kazanç hem bir çeşit meslek sahibi oluyoruz. Derneğe teşekkür ediyoruz. Bir aydır çalışıyoruz. Memnunuz. Hem evdekiler için hem bizim için ek bir gelir kaynağı da sağlanıyor bu arada`` dedi.

Kanaletv.com.tr