*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Tekerlekli Sandalyesiyle 3 Yılda 500'den Fazla Duruşmaya Girdi  (Okunma sayısı 1126 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20661
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Tekerlekli Sandalyesiyle 3 Yılda 500'den Fazla Duruşmaya Girdi



Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra trafik kazası geçiren kişi, tedavisinin uzun sürmesi ve adalet sarayının fiziki koşullarının uygun olmaması nedeniyle avukatlığa, mezuniyetinden 28 yıl sonra başlayabildi.

İnegöl ilçesinde, yaklaşık 30 yıl önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan avukat, engellilere kolaylık sağlanan yeni adliye binasının hizmete girmesiyle başladığı mesleğinde son 3 senede 500'ü aşkın duruşmada müvekkillerini savundu.

Avukat Semih Özsaraç (55), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra 1983 yılında trafik kazası geçirdiğini ve yaşamını tekerlekli sandalyeye bağımlı sürdürmek zorunda kaldığını söyledi.

Tedavisi 9 yıl devam ettiğinden avukatlık stajını, mezuniyetinden yıllar sonra 1994'te yapabildiğini belirten Özsaraç, stajının ardından Bursa Barosuna bağlı olarak çalışmaya başladığını anlattı.

O yıllarda İnegöl Adalet Sarayı'nın engelliler için elverişli olmaması ve asansörü bulunmaması nedeniyle mesleğini yapmayı ertelediğini dile getiren Özsaraç, şöyle devam etti:

"2011 yılına kadar çeşitli işler yaptım. İnegöl'de yeni adliye sarayı yapılması ve koşullarının engellilere uygun hale getirilmesinin ardından avukatlık mesleğine başlamaya karar verdim. O günden beri de şu anki adliye sarayının koşullarında oldukça rahat bir şekilde mesleğimi sürdürüyorum. Çok yoğun çalışıyoruz. İnegöl'de bir çevrem var. O yüzden birçok kişinin gelip danıştığı bir avukat haline geldim. Eski bir hakim arkadaşımla ortaklık yapıyorum. Özellikle ceza ve boşanma davalarında insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. 3 yıldır 500'den fazla davaya girmişimdir."

Özsaraç, fiziki ortamları ve çalışma koşullarının rahatlığı dolayısıyla hiçbir şekilde engelli olduğunu hissetmediğini bildirdi.

Çevresindeki kişilerle engeli yokmuş gibi sosyal ortamlarda bulunabildiğini vurgulayan Özsaraç, şunları kaydetti:

"Siz vatandaşlara iyi baktığınız sürece onlar da size gayet iyi bakar. Bana hiçbir şekilde engelli olduğumu hissettirmiyorlar. Engelimi sorun etmedikçe insanlar arasında hiçbir şekilde sorun yaşamadan istediğim mevkiye, makama ulaşabilir haldeyim. Onların da bana bakışları; çekinmeden, bir engelliyle konuşur gibi değil, gayet uzlaşarak, çözüm arayarak... Birçok platformda çalıştım. O yüzden engelimi fazla sorun etmeden çalışabiliyorum. Hakim ve savcı arkadaşlar bana çok destek veriyor, durumumu da çok olumlu karşılıyorlar. Çünkü müvekkillerle hakimler ve savcılar arasında uzlaşma sağlamaya çalışıyorum."

Para kazanmanın değil, insanlar arasında barışı sağlamanın önemli olduğuna değinen Özsaraç, bu anlayışla çalıştıklarını sözlerine ekledi.

04.04.2014 - AA


Anahtar Kelimeler : Liderlik üzerinde yapılan çalışmalar lider takipçiler ve koşullar arasındaki ilişkinin araştırılması ve bu ilişkinin etkinliginin artırılmasını amaç edinir